Leietakernes plikter


Brannskjema

Leietakerne plikter å ha lest gjennom Vigdarheim sin instruks for brannvern. Det skal også undertegnes en egen erklæring om at dette er forstått før nøkler avhentes.

Hva må medbringes

Oppvaskfiller og tørkehåndklær må medbringes av leietaker. Overnatting skjer ved bruk av egen medbragt sovepose eller dyne. Leietager må også ha med eget laken til sengen. Det er ikke mulig å leie sengetøy.

Generelle leiebetingelser

Røyking og bruk av rusmidler er ikke tillatt under oppholdet. Skulle det ha oppstått skader på hytta eller innboet, skal det straks meldes fra om dette til leder av hyttestyret/utleier. Erstatning for skaden skal ordnes snarest mulig.

Ved ankomst

Hyttas tilstand sjekkes etter sjekkliste som blir levert ut sammen med nøklene. Denne lista returneres til utleier sammen med retur av nøkler og oppgjør av utleie.

Under oppholdet

er det viktig å følge leirstedets branninstruks. Se egen instruks om dette. Branndørene inn til peisestuen, anekset og de 2 ned til kjøkkenet skal alltid holdes lukket. Husk brannfaren ved bruk av stearinlys. Ikke plasser stearinlys under overskap på kjøkkenet eller andre brannfarlige steder. Lek med stikker og annen åpen ild både inne og utenfor hytta er strengt forbudt. Dersom peisen i hytta brukes skal en ikke forlate hytta.

Vedskjulet

Det skal holdes orden i vedskjulet. Dersom leietaker bruker utstyr som står lagret i vedskjulet skal dette returneres tilbake til vedskjulet. Trillebårer, raker, river, stoler, griller, skal etter endt bruk settes inn i vedskjulet. Disse skal ikke stå ute og skal heller ikke gjensettes på ulike steder på uteområdet til Vigdarheim.

Kjøkkenet

Oppvaskmaskinen brukes i henhold til instruks som henger oppslått på veggen over vasken. Det skal kun brukes vaskepulver beregnet for oppvaskmaskiner i oppvaskmaskinen. Komfyren skal holdes ren samt eventuelle plater som brukes til steking av pizza, kaker etc. Kjøleskapet rengjøres før avreise og absolutt all mat tas med tilbake, også tørrmat som ikke har vært brukt. Dette for å unngå å fore eventuelle gnagere som kan forekomme.

Søppel

Vigdarheim har egen søppelcontainer som kun skal benyttes til matavfall. Større mengder søppel som leietager har forårsaket må dere selv ta med dere for å kaste. Restavfall fylles i gjennomsiktige søppelsekker og kastes i container på parkeringsplassen. Mat avfall tas med og kastes i container på veg mot hovedveien, felles for alle hytter. 

Det er viktig at dere ikke bruker svarte avfallssekker på restavfall som kastes i containeren. Franzefoss har innført sorteringstillegg på 150 kr. pr svart søppelsekk. 

Så fra nå av må det bare brukes gjennomsiktige søppelsekker.

Uteområdene

Dersom dere benytter uteområdet skal dette holdes ryddig. All bålbrenning skal forekomme nede på bålplassen, og ikke rundt på leirstedet. Alle konstruksjoner som bygges under opphold skal demonteres og ryddes vekk. Ikke la slikt stå igjen til neste leietaker. Benker border og stoler settes pent på plass på plassen foran hovedinngangen. Søppel skal plukkes opp og uteområdene rundt hytta skal holdes ryddig.

Kanoer

Det er 12 kanoer med årer og vester. Disse kan leietakerne bruke, uten ekstra kostnad. Årer og vester er i eget lager i kjelleren. Dersom du er voksen og har egen vest som er tilpasset din vekt er det fint om du tar med deg den. Da vi ikke har mange voksne liv vester til utlån.

Vanntilførsel

Vannet på hytta kommer fra egen vannkilde. Skulle denne stoppe er det viktig at instruksen for pumpa følges. Se eget vedlegg. Skulle det oppstå feil er det viktig at utleier kontaktes snarest for at pumpa ikke skal bli ødelagt.

Utvask

Alle rom som har vært brukt, skal ryddes og vaskes. På soverommene skal madrassene settes på høykant. Toaletter, vasker, komfyr og kjøleskap sjekkes ekstra. Oppvask vaskes og ryddes. Det er såper, mopper og kluter i skap under kjellertrappa, i tillegg til det som er på jentetoalettet. Toalettpapir og tørkeruller er på lager på loftet.Støvsugere er det to av. Skitne mopper og kluter legges i bøtte på jentetoalettet.

Vaskeutstyr

Vaskefiller henges pent over vaskebøttene som er skylt skikkelig ut av etter bruk. Disse settes inn på et av toalettene.

Ved avreise

Alle rom som har vært i bruk skal vaskes. Alle gulv skal vaskes. Alt søppel skal fjernes. Madrasser tas ut og ristes, og settes opp på høykant i sengen. Stretchlakene skal strekkes pent på plass. Stua skal vaskes og det rengjøres skikkelig under benkene og under alle putene i stua. Ovner reguleres i henhold til punktet Varme og lys. Sjekk at alle vinduer og dører er lukket før du forlater hytta.

Varme og lys

Ovner skal være skrudd av. I vinterperioden (15.10-15.03) skal ovnene stå på 1. I sommer perioden (16.03-14.10) skal ovner være avskrudd. Påse at lyspærer ute og inne fungerer som de skal. Eventuelle defekte pærer skiftes ut. Husk å sjekke røykvarslerne.

Ødelagte ting og mangler

Dersom det er noe som ikke virker eller mangler, vil vi gjerne ha tilbakemelding om det. Dersom noe blir ødelagt, må leietaker si fra. Det kan bli vurdert om dette må erstattes av leietaker.

Andre mangler

på utstyr rapporteres til utleier ved retur av nøkler.