Leirstedet kjøpes
Selv om det på det tidspunktet ikke hadde utkrystallisert seg noen spesielle steder, fant hovedstyret likevel tiden moden til å nedsette en hyttekomite. Styreprotokollen fra Haugesund KFUM forteller ikke hvem som var medlemmer av hyttekomiteen. Det synes som Magne Valen var en av dem. Han ble avløst av Gudmund Apeland. Kildene mener at Bernhard Liknes senere ble hyttestyrets første formann.
Den 11. oktober 1940 ble hyttekomiteen pålagt å legge frem detaljerte planer. Dette kan tyde på at noe konkret var i emning.
Den 4. mars 1941 diskuterte hovedstyret et tilbud om kjøp av eiendom i Sveio. Eiendommen bestod av tidligere dyrket mark med hus og plantefelt. Stedet het Gilje og kunne kjøpes oppdelt eller samlet. Diskusjonen i foreningen endte med vedtak om befaring.
Flere områder skal ha blitt vurdert, både Lyngbakken på Fjon og Strand ved Skjoldafjorden var inne i bildet. Sikkert delte alle foreningens medlemmer på sett og vis ønsket om en slik foreningseiendom. Flere hadde likevel vært skeptiske til de økonomiske konsekvensene av en slik investering. Hyttedrømmen vakte derfor motstand "blant de eldre og mere sindige". De var redd gjeldsspøkelset. "Dårlige erfaringer fra 20-årene hadde en jo, og hva ville Knutsen si. Vi holdt jo til i hans lokaler uten å betale husleie." Helt avgjørende for kjøpet var nok den "velsignelse" skipsrederen gav prosjektet.
Det var tydelig at foreningens tillitsvalgte var i fyr og flamme. Flere personer med innflytelse i byen ble rådspurt, og det ble blant annet gitt det råd at hele Gilje burde kjøpes, altså også det omkringliggende plantefeltet. Styret ble likevel stående ved bare å kjøpe innmark med bygninger. Å kjøpe hele eiendommen vill bli for dyrt for foreningen.
Etter diskusjonen i styret ble det vedtatt å kjøpe Gilje, og høyeste bud skulle foreløpig være 6000 kroner.
Gilje var opprinnelig en gammel husmannsplass under gården Lindøy, men da med naturnavnet Uro, oppkalt etter steinura stedet ligger ved.
Det endte med at hovedstyret kjøpte den dyrkede delen av eiendommen med «gamlehytta» som senere ble flyttet til der den står i dag, en gammel løe og de 2 holmene som hørte til eiendommen. Etter utskillelsen fikk eiendommen navnet «Urå». Erling Kongshavn som var selgeren, mente stykket var verdt 7000 kroner, men kunne godta en pris på 6500 kroner, siden det var KFUM som var kjøperen, og slik ble det.